maanantai 25. maaliskuuta 2013

Pitkä tauko takana

Huomasitte varmaan, että minulla oli pitkä tauko kirjoittamisesta. Mutta niin oli myös kudonnastakin. Syystä että? Kangaspuut vaihtuivat toisiin. Aikaa meni päästä entisistä eroon. Ei sitä myynnin aikana voinut mitään kutoa, kun ei tiennyt milloin tulee ostaja. Samalla meni kaupaksi myös luomapuut. Myyminen johtui siitä, että ettei enää voinut pitää niin isoja puita. Nyt on sitten tilalla tällaiset:

Pöytäkangaspuut
Elikkäs, nyt on sitten Toikan Leena-pöytäkangaspuut, ja on mukavan kätevät kokonsa puolesta. Tilaa jää nyt muuhun järkevään. Ei ollut järkevää pitää isoja kangaspuita, kun en tee muutenkaan mattoja enkä leveitä töitä. Jos teen niitä, niin voin aina mennä kudontakeskukseen kutomaan.
Ihmetyttää varmaan tuo nuottiteline? Se on kätevä magneettitaulun kanssa, kun voi seurata kutoessa tapituskaaviota jos on haastava työ menossa.

Pienoisluomapuut
 Ja samaan syssyyn sain sitten tällasen pöytäänkiinnitettävän mallisen luomapuut. Kumpikin näistä tuli syntymäpäivälahjaksi.

Sain nämä tosin vähän etukäteen kaksi viikkoa sitten. Kahdessa viikossa on tullut tehtyä jo seuraavat työt:

Pääsiäiskatenauha

Pääsiäisaiheinen katenauha. Pituutta on ilman poimuja 2 metriä ja leveyttä 15 senttiä. Idean sain vanhsta Mallikerta-lehdestä.

Pääsiäiskatenauhan poimut
Yllä olevassa kuvassa näkyy lähemmin katenauhan poimut. En ommellut niitä kiinni mitenkään, kun pöydän meno ei ollut villiä. Pysyy hyvin paikallaan. Tätä oli mukava tehdä ensimmäisenä työnä uusilla kangaspuilla.

Jämäpoppanaliina
Toiseksi työksi valitsin poppanan, kun halusin käyttää poppanoita pois. Ei tähän paljoa mennyt, kun loimikin loppui ennen aikojaan. On noin 70 senttinen pituudeltaan ja 30 senttiä leveydeltään. Poppanaa meni vain 100 grammaa. Jäljelle jäi vielä 200 grammaa, joten niistä saisi samaa sarjaa pidemmän liinan. Kenties jonain päivänä teen sellaisen.


Kolmas työ on nyt aloitettuna. Osaatteko arvata mitä siitä on tulossa?

Poppanaa ja videonauhaa
Tässä on käytettynä palttina- ja ruusukassidosta. Kuteina poppana ja videonauha.


Olen tehnyt jo muutaman kokeilunkin ennen tätä poppana-videonauhatyötä. Käytin villalankoja ja kokeilin eri sidoksia. Lähinnä erilaisia rae- ja toimikassidoksia. Yritin kyllä tehdä jousto-kreppilankahuivinkin, mutta lanka takkuili niin pahasti että oli pakko keskeyttää. Harmittaa vähän, mutta ei siitä olisi mitään pystynyt tekemään.

Tällaista siis tällä kertaa. Katsotaan nyt paljonko saan tämän vuoden aikana töitä kudottua, kun on niin kova vauhti päällä. Kyllä vauhti tässä pikkuhiljaa tasaantuu. Vai mitä?

8 kommenttia:

 1. repesin poppana sanalle :DD (väsynyt? :D)

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Mistä löysit nuo pienet (ja söpöt ;D) luomapuut? Olen etsinyt samanlaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin nuo Toikalta :) sähköpostitse sieltä kyselin pienoisluomapuita ja tällaiset sitten tuli :)

   Poista
 3. Kiitos vastauksesta, ajattelin ettet enkä vastaa, kun tästä on jo niin pitkä aika. Kyselen siis sieltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) kyl mä täällä viel katon kommentit :) vaikka en oo bloogia päivitellyt :)

   Poista
 4. Hei. Mistä noi pienet luomapuut on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toika nimisestä yrityksestä. Sähköpostitse voi ainakin tilata sieltä. Pienoisluomapuut -nimellä tunnistavat. :)

   Poista