perjantai 20. huhtikuuta 2012

Hukkaan meni sekin työ...

Joo. Viime postauksessa mainitsin, että nyt on työn alla pellavaloimi. Oli tarkoitus tehdä pellavaisia pyyhkeitä 14 kappaletta. Mutta ensimmäistäkään en saanut valmiiksi, sillä loimi katkeili jatkuvasti. Aivinan ei ois pitäny katketa niin helposti kuin rohdin mutta katkesi kuitenkin! Enpä sitten voinut kutoa enempää kun 4 lankaa vierekkäin katkes ja vaikka korjailinkin niin työ ei näyttäny enää hyvältä! Vikaa ei ollu pirrassa eikä muussakaan, vain ja ainoastaan langassa. Oli vissiin päässy jo haurastumaan kun langat oli ostettu Varpa-Loomsin konkurssipesästä vuosi sitten. Ties kuinka kauan ne oli Varpa-Loomsin hyllyssä sitten pyöriny.
Purin sitten koko 9,65 metrisen loimen ja heitin roskiin. Itkupotkuraivaria en saanut, mikä on ihan hyvä juttu! Yhtä kokemusta rikkaampana voin todeta, että pellavapyyhkeet ei ole mun juttu. Pyyhkeitä aion vielä yrittää, kun mulla on tuolla 1/2-valkaistua aivinaa 1,5 kg. Teen tällä kertaa loimen puuvillalangasta 16/2. Samoja sävyjä löytyy, joten saan vielä toteutettua hyvän värisiä pyyhkeitä. Pidetään peukut pystyssä että tämä ei katkea!

Tässä kuvaa siitä miltä pyyhkeiden ois pitäny näyttää:

 kaunis, eikö vain?


Ja tässä hukkaan mennyt loimi, varmaan jotain 800 g lankaa.

Mutta on tässä tapahtunut jotain hyvääkin! Sain keskiviikkona kauan toivomani lankakaapin, kun yhdelle hyllylle ei enää kaikki langat mahtuneet! Tykkään kovasti kun kaikki on järjestyksessä.

 Ylimmällä hyllyllä luokittelemattomat langat, toisella pellava- ja puuvillapellavalangat, kolmannella puuvillalangat, neljännellä hyllyllä merseroitua puuvillalankaa ja ripsimoppilangat ja alimmalla hyllyllä kaikki kudontaan liittyvät matskut (lankakartat, mallikerta ja loimien lomassa lehdet ja suunnitelmat). Niin ja näyttää siellä olevan myös purkukuteet ja ylimääräiset puolat.

Kuten näkyy, kaappi on lukollinen! :)

6 kommenttia:

 1. Olipa huono tuuri :( Meillä on työväenopistolla useimmiten puuvilla-pellavasta loimi ja sitten kudotaan pellavalla.
  Ilmeisesti just siksi, että pellava on niin herkkä katkeamaan.
  Kauniit pyyhkeet olis kyllä tullut.
  t. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Juu, oli vähän huono tuuri! Ajattelinkin käyttää seuraavaksi puuvilla-pellavaa jos satun tekemään vielä pyyhkeitä ja tosta vähän paksummasta langasta. :)

   Poista
 2. Hei,
  Olen myös kutonut puuvillaloimeen pellavaa.
  saisako tuosta loimikasata vielä kuteiksi :)
  Kaappi on kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli kyllä niin sotkussa, ettei niitä saanu kuteeksi pyöritettyä enää. Minäkin pydän kaapista! :)

   Poista
 3. Kauniita kudonnaisia sinulla! Jos haluaa täyspellavaiset pyyhkeet, niin varminta on käyttää loimena kerrattua aivinaa (16/2). Myös yhdeltä päältä luominen saattaa auttaa, koska silloin langat eivät pääse kiertymään toistensa ympäri. Työn iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä!! Täytyy kokeilla seuraavalla kerralla noita vinkkejäsi.

   Poista