maanantai 16. huhtikuuta 2012

Farkkumatto

Pääsin vihdoin ja viimein kutomaan meidän eteiseen farkkumaton. Kuteet sain leikattua loppuun parisen viikkoa sitten. Mattokin valmistui viikko sitten. Aikaa meni 70 cm x 300 cm maton kutomiseen 4 päivää joista jokaisena päivänä kudoin 2-3 tuntia. Eli kohtalaisen nopeesti valmistui. Enää pitää odottaa että noi kurakelit laantuu, että voi lattialle pistää. Ainoa mikä mua tossa matossa häiritsee, on se, että päärmeet on vähän hassusti. Pitäis prässätä ne kuntoon niin näyttäis kauniimmalta. En halunnut tehdä hapsuja kun ne rispaantuu nopeesti ja toinen ongelma on se, että meidän neiti järsii kaiken narunkaltaisen poikki yksin ollessaan!
Farkkumattoa tehdessä muuten lähtee ihan älyttömästi pölyä! Meinasin tukehtua siihen pölyn määrään. Kangaspuiden alta piti joka päivä siivota pölyt pois. Yhtä pöllyävää on ollu pellava. Pellavasta puheenollen - seuraava työ onkin aivinasta tehdyt pyyhkeet. Saas nähä miten sujuu, kun loimen laitto ainakin epäonnistu osittain.


Käytin matossa 3 sukkulaa: 2 farkkua, 1 trikoo. Farkkua meni 1,05 kg/m2 ja trikoota 0,55 kg/m2. Oli tosi riittoisaa! Samanlaiseen mattoon riittäis vielä farkut ja yhteen vähän pienempään. Mulla jäi 6,3 kilosta 4,0 kiloa jäljelle.

8 kommenttia:

 1. Kylläpä on tasaiset reunat! Kaunis matto :)
  t. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, sain jotenkin reunat onnistumaan hyvin, ja siitä olen ylpeä! :)

   Poista
 2. Mukavan näköinen farkkumatto, värit menee kauniisti.
  Oletko kantannut myös itse?
  Olin viime kesänä räsymatto-opissa Turussa ja siellä
  kehotettiin silittämään vastakudottu matto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en osaa kantata ollenkaan, joten päädyin ihan vain kudottuihin päärmeisiin. :) Tarkoitus ois silittää se ennen käyttöönottoa, kunhan noi kurakelit loppuu.

   Poista
 3. Onpa tosi hyvä käyttökohde vanhoille farkuille!

  VastaaPoista