torstai 2. tammikuuta 2014

Joululahjojen antamista

Joulu vierähti jo tovi sitten. Mutta lahjat ehtivät juuri ajoissa jokaiselle joille olin tehnyt.
Viime vuonna saajia oli enemmän kuin vuonna 2012.

Halusin tehdä lahjoja monipuolisesti. Alkuperäinen idea oli tehdä kaikki kutomalla ja neulomalla, mutta vuoden loppupuolella innostuin ompelusta, joten tuli sitäkin sitten hyödynnettyä.

Ekaksi voisin esitellä lahjan, josta unohtui ottaa kuva. Tein kutomalla selänpesimen. En muista tähän hätään sidosta, mutta siihen olisi voinut tehdä helmipoimintaa. Eka sitä kokeilinkin, mutta ei oikeen sopinut tähän työhön. Loimeksi laitoin ohuen juuttinarun ja kuteeksi sekä ohuen että paksun juuttinarun. Lahja meni appiukolle.


Toinen lahja kutomalla oli Estelle-ripsiliina. Malli löytyy kyseiseen liinaan Mallikerta-lehdestä (1/2013). Tein lahjan ajoissa, sillä se oli valmis jo kesän alkupuolella. Itseasiassa tein Estelle-liinoja yhteensä 3 pitkää ja yhden lyhyen. Lyhyen säästin kotia, kaksi lähti maailmalle jo kesällä ja viimeisen säästin sitten anopille joululahjaksi.
Kolmas kudottu lahja meni sitten iskälle. Peflettejä on tullut tehtyä viime vuonna jonkin verran ja edellisvuonna. Joten nyt nämä saivat kodin.
Neljäs lahja oli sekä kudottu, että ommeltu. Eli essu. Tein kankaan itsekutomalla. Ihan peruspalttinasidoksella. Lankana käytin merseroitua puuvillalankaa. Essu kuului yhteen FB-ompeluryhmän perjantaihaasteeseen. Piti ommella sellaisen naamarin kanssa yhteensopiva juttu. Ja se juttu oli minulle tämä essu. Sopi hyvin värien puolesta ja muutenkin olin aikeissa tehdä joululahjoja. Essu meni mummille.


Sitten kokonaan ommeltuihin lahjoihin. Pikkuveli ja kummipoika saivat molemmat samanlaiset sammakkopaidat. Samaa on jo nähty aiemmassa postauksessa. Kaavat on samasta OB lehdestä kuin aikaisempi sammakkopaita. Samat kankaatkin on kyseessä.
Tämän lahjan teko jäi ihan viime tippaan, koska olimme niin sopineet. Ensin muut lahjat ja sitten tämä. Tein tämän hupparin MIW-mies kaavalla. Kokona on M. Ongelmia tuli matkalla vain yksi - vetoketju! Voi että kun en osannut aavistaa että neulos on niin venyvää, että olisi pitänyt ostaa pidempi vetoketju. Ongelman ratkaisin kuitenkin niin, että jätin resorin ilman vetoketjua, Hyvin on kelvannut miehelleni. Opin tämän työn aikana paljon uusia asioita, mm. taskut :)


 Ja lopuksi vielä äidin lahjat. Tein äidlle työpaidan. Hän halusi sellaisen 3/4-hihaisen paidan, joka ei ole tiukka vaan semmonen rento. Ja siihen kiva kankaanpainantajuttu. Yritin eka tehdä hänen yrityksensä logoa, mutta ei se ihan sabluunalla onnistu. Olisi vissiin pitänyt olla kankaanpaintaseula. Voin myöntää että en tiedä kankaanpainannasta mitään, kun en sitä koulussa aikoinaan opiskellut vaikka kuului opetussuunnitelmaan. Mutta kuitenkin, tässä on nyt sitten kukka?-työpaita. Kaavana toimi MIW (naisten kaava)
Nopeasti neuloin vielä pari huivia, ekasta en saanut hyvää kuvaa. Oli vähän huolimattomasti otettu kuva. Mutta sain kuvan tästä toisesta kuitenkin. Huivi on tehty Kauhavan Kangas-aitan Pilvi-langasta, numero 8 puikoilla. Tuubihuivi on sitten tehty Kangas-aitan Tuuli-langasta. Ja tästä ei sitä kuvaa tosiaan ole, Ehkä saan siitä vielä kuvan otettua.Että tämmöisiä lahjoja tuli tehtyä. :)

2 kommenttia: