maanantai 1. heinäkuuta 2013

Sinistä ja hieman oranssia

Kangaspuissani oli pisin loimi mitä niihin pystyy tekemään kun kyseessä on ripsiliinaloimi (6,6 metriä). Työhön valitsin sinisen värimaailman. Otin tuossa pari vuotta sitten myyjäisissä vastaan toiveita tulevien liinojen väreistä ja monet toivoivat sinistä. Niinpä se nyt sitten toteutui. Myyjäisiin ei tosin jäänyt mitään, kun yksi jo läksi Etelä-Suomeen ja äiti varasi loput kolme itselleen ja mummille.

Tein neljä erilaista liinaa tarkoituksella. Halusin testata mihin mielikuvitus riittää.Ensimmäiseksi syntyi tällainen:

Kooltaan tämä on 33 x 113 cm. Tämä on yksi "perusmalleistani" joita olen aiemmin käyttänyt myös.

Toiseksi syntyi seuraava liina:

Tämän koko on 33 x 123 cm. Tämä on mun lemppari. Liian iso meidän pöytään niin lähti siksi muualle.

Sitten kolmanneksi halusin taas ruutua:

Koko on sama kuin edellinen, eli 33 x 123 cm. Tämä on aika hauskannäköinen. Vähän vaan tosin perussorttia, minkä kuka tahansa keksisi laittaa liinaan.

Ja viimeisenä:

Tämä jäi lyhkäiseksi, vain 53 cm:n mittaiseksi. En viitsinyt tehdä kummoisempaa kuviota, sillä huomasin loimen olevan lopussa. Tämä kuvio kävi hyvin, kun pystyi kutomaan niin pitkälle että loimesta ei ollut kuin tutkaimet jäljellä.


Muistatte varmaan, että sain viime vuoden maaliskuussa lankakaapin kudontalangoille. Noh, se tuli sitten niin täyteen jo näin reilu vuodessa että oli aika hommata lisää tilaa niille. Niinpä appi toi Ikeasta lankahyllyn.Hyllyssä on toistaiseksi myös neulontaan ja ompeluunkin liittyvät tavarat. Neljällä ylimmäisellä hyllyllä on kuitenkin nyt puuvilla-, pellava- ja puuvillapellavalangat. Kesken eräiset kudonnaiset ovat sitten tuossa kolmannella rivillä kankaiden kanssa. Alimmalla on sitten farkkujuttuja ja keskeneräinen neulontatyö. Ja hyllyn päällä on matkaneulontakori.

Että näin tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti