tiistai 25. syyskuuta 2012

Laudeliinat

Pitkästä aikaa tulee tänne kirjotettua!

Sain tehtyä vain 12 patalappua - vaikkei niistä patalappuja tullut vaan pannunalusia. Niistä tuli sen verran jättikokoisia, ettei ne ois patalapuiksi sopineet. Teenpä sitten uuden loimen jossain välissä kun tiedän, ettei tuu tilaustöitä. Teen hiemat pienemmät niistä sitten. :)

Mutta tosiaan, patalappuja pannunalusia tuli 12, koska väliin tuli tilaustyö. Tilaustyönä oli kaksi laudeliinaa.

Olin sopivasti suunnitellut oman mallin, ja nyt pääsin sitten toteuttamaan sitä. Aikaa ei mennyt kuin 2 viikkoa niiden tekemiseen. Koot olivat 46 x 194 cm ja 46 x 144 cm. Niistä piti tulla 200 cm ja 150 cm, mutta jostain kumman syystä ne kutistuivat ompeluvaiheessa. Höyrytin ne ennen ompelua ja mittasin silloin, niin pituudet olivat sopivat, mutta ilmeisesti "kuivuttuaan" ne sitten kutistuivat oikeisiin mittoihinsa. Jatkossa tiedän nyt sitten, ettei kannata heti höyrytyksen jälkeen alkaa leikkaamaan kangasta. Asiakkaille kuitenkin kelpasivat 6 cm lyhyemmätkin laudeliinat. Olin jo onneksi kertonut heille, että mitat saattaa heittää vähäsen.


Kuvassa on lyhyempi laudeliina, sillä se mahtui kuvaukseen meidän saunassa. Kuva vähän vääristää tuota väriä. Laudeliinat ovat todellisuudessa vähän tummempia. Annoin näille nimeksi Terva. Tuli terva mieleen aina kun kudoin näitä. Pitäis tehdä itsellekin tätä uutta Terva-sarjaa. Vaikkapa peflettejä.

Ennen kuin aloitan yhtään uutta työtä, on tukkikankaat vaihdettava. Vanhat haisi jo niin pahalle, että oli pakko repiä ne irti. Uudet odottavat vain laittajaansa. Sitten käydään Kauhavan Kangas-aitan messumarkkinoilla. Sen jälkeen voinkin sitten kutoa jotain kivaa! :)

2 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin!
  Laudeliinassa on kiva kuvio, kuin laineen liplatusta.
  Kauhavan Kangasaitan messumarkkinat ? täytyy googlata;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tuli heti mieleen tuo laineen liplatus :) Googlaappa ihmeessä! :)

   Poista