sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Ongelmia (kuten aina tuntuu olevan)

Jooh, sain ensimmäisen liinan kudottua lähes valmiiksi kun loimilanka katkesi! Laitoin uuden langan siihen sitten kankurin solmulla. Jatkoin kutomista ja aloitin tänään sitten toisen liinan kutomisen. Sen aikana on toi loimilanka ollut ongelmana kun muokkasin sen niin että tein päähän vetosolmun jotta sen saa sitten auki kun päättelee langat työhön. Eipä se sitten enää auennut kun vedin vaan katkes uudestaan!
Vedin langan työhön nuppineulalla ja toiseen päähän tein uuden löysemmän vetosolmun, ja eikö se sitten kiristynyt työn aikana ja katkes sekin. Tein sitten kankurinsolmun siihenkin kun ei muu näköjään auta. Ja toinen pää sitten taas nuppineulalla työhön niin sain sopivalle kireydelle.
Kudoin koko päivän - eikun 3-4 tuntia ja tappelin samalla ton loimilangan kanssa. Sain kuitenkin kudottua 68 cm nykyistä liinaa. Saa nähdä miten rumasti se solmu tulee työssä näkymään kun sinne asti pääsen.

Niin ja onnistuin tekemään näköjään ekasta liinasta liian tiheän. Ilmankos apilat onkin vähän litteitä. Olin kutonut sen 14 lankaa cm tiheydellä kun taas tän violetin liinan oon kutonu 8-9 lankaa cm. Ihan on eri näköiset. Saas nähä pistänkö ees kumpaakaan pöytään, kun toinen on tiheä ja toisessa on katkenneita lankoja! Huono tuuri mulla. Tän liinan jälkeen pistän loimen poikki ja solmin uudestaan, että se katkennu lanka ei jää enää vaivaamaan työssä.


4 kommenttia:

 1. Olen oppinut korjaamaan katkenneen loimilangan niin, että toinen pää uudesta langasta laitetaan nuppineulalla työhon kiinni ja toinen pää roikkumaan painon kanssa (esim lankarullan sisällä oleva pahvinen/muovinen holkki) puiden taakse. Paino kannattaa valita loimen vahvuuden mukaan. Sitten kun liina on valmis ja tukilta tuleva katkennut lanka riittää työhön kiinni se laitetaan vuorostaan nuppineulalla työhon kiinni ja korjauslangan voi katkaista.
  Terveisin. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! Täytyypä ensi kerralla kokeilla sitä, jos lanka katkeaa :)

   Poista
 2. Kivaa liinaa kudot.Olen iloinen että nuoretkin harrastaa kutomista kangaspuilla.Tämä laji on minun lempilapseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä nuori suorastaan rakataa kutomista! :)

   Poista