perjantai 21. lokakuuta 2011

Epäonnen päivä

Pitkästä aikaa tulee nyt kirjotettua.
Joululiinojen teko sujui hyvin. Kahdeksan niistä tuli, ja ne pitäis vielä ommella. Laitan sitten kuvan niistä kun ovat täysin valmiita. Niistä on niin kova kysyntä tuttavapiirissä että mun pitää tehä lisää niitä. Jos ne menee kaikki kaupaks, saanpähan taas lisää lankoja ja ompelukoneen (tällä hetkellä käytössä anopin ompelukone).

Nyt sitten tämän päivän työhön. Teen äitilleni joululahjaksi samettilangasta tyynyä. Mutta alku meni hankalaksi. Ensinnäkin kun laitoin lointa käärinpirtaan, tuli ajatusvirhe. Olin laittanu lankoja jo yli puolenvälin 4 lankaa cm, kun tajusin että ensimmäiseen väliin piti laittaa 6 lankaa cm. Piti sitten purkaa ja aloittaa alusta! Hermot siinä meni ja riuhdoin sen sitten väsyksissä irti. Päätin letittää sen takasin ja tehä joskus toiste koko työn. Letittäessä sitten huomasin että riuhtoessa on menny loimilanka poikki. Myönnän että olen hieman maailmanlopun ajattelija, joten heitin koko loimen roskiin koska se oli "pilalla". Mies otti sen pois ja löysi katkenneen langan pään ja solmin sen sitten rauhoituttuani uudestaan kiinni. Sitten sain laitettua käärinpirralle.
Loimen tukille kierto sujui vaivattomasti ilman ongelmia. Mutta sitten niisimisessä koitti vastoinkäymiset!
Niisin normaalisti yhden langan per niisi (jälleen kerran) yli puoleen väliin, ennnen kuin hoksasin taas ne reunalangat! Piti purkaa sekin, mutta tällä kertaa maltti ei mennyt. Piti aloittaa uudestaan ja laittaa parille ekalle niidelle pari lankaa ylimääräistä. Loput meni hyvin siltä osiolta. Pirtaanpistely onnistui - kuten myös alkusolmut.
Sitten oli sidonnnan aika. Tein se normaalisti kuten aina. Palttinan osaan sitoa jo vaikka silmät kiinni. Sitten testasin polkuset, ja johan oli kumma - viriö ei auennut!!! Yli tunnin pähkäiltiin aviomiehen kanssa että missä kiikastaa. Sidoin nyörit uudestaankin eikä auttanut. Juuri kun olin luovuttamassa ja nousemassa ylös lattiatasolta, huomasin että vipujen keskinyörit oli kolmannessa ja neljännessä kohdassa ristikkäin. Toiveikkaana korjasin ne. Ette ikinä arvaa kuinka onnellinen olin kun viriö aukesi!!

Pääsin sitten kuitenkin vielä tänä iltana kutomaan.

Tässä jo hieman raidallista tyynyä tehtynä. :)


 Toikasta tuli viikon jännityksellä odottamani nappulat välittäjien väliin. Tuppas menemään ristiin neljän varren palttina joululoimessa. Nyt saa tehtyä ilman takkuamista.

Niitä oli pakkauksessa 25 kipaletta. Tässä muutama :)

Vielä lopuksi kuva tämän hetkisestä lankavaraston tilanteesta. Ai että on mukavasti lankoja. Hankinnan alla on kirjahylly jolle sijoittelis kaikki langat omille hyllyilleen. :)




2 kommenttia:

 1. Hei,
  Kiitos kommentista blogissani!
  Ihania värejä sinulla ja mukava tekemisen meininki;)
  Minä vasta haaveilen omista kangaspuista!
  Liityin heti lukijaksi.
  t. Tarja

  VastaaPoista
 2. Miänkin tykkään väreistäni. :) Kangaspuiden haaveilu on hyvästä, mutta tärkeintä että pääset yleensäkin kutomaan!
  Kiitos lukijaksi liittymisestä. Minäkin olen ollut jo jonkin aikaa sinun blogin lukijasi :)

  VastaaPoista